Ja bym się bardziej zastanawiał czy łańcuch będzie szedł prosto, bo ze zmieszczeniem koła w wachaczu nie powinno być problemów.
Wzór felgi nie ma dla mnie na razie znaczenia, bo docelowo będą szprychy,
ale uwaga dotycząca ,,linii łańcucha" jest bardzo cenna. Gdyby przód nie współgrał ( w małym stopniu) z tyłem
trzeba by było zastosować dystans od wew. strony przedniej zębatki - myślę, że temat do przejścia.
Owszem masz racje temat do ogarnięcia, al z doswiadczenia wiem ze problematyczną kwestią moze sie okazać niewystarczająca ilość wałka, aby zastosować tam jeszcze dystans. I wtedy zaczyna się robić pod górke
Masz rację, ryzyko zbyt krótkiego wałka może się okazać tu największym problemem.
Żeby się o tym przekonać będę musiał kupić w ciemno tylne koło i sprawdzić..... przynajmniej
rozwieję wątpliwości związane z powyższym tematem
18 cali to chyba najgorszy rozmiar...przeważnie są 17 albo 19...
faktycznie - jak szprychy to nie będzie miał wzór znaczenia
tylko ogólnie dorwać szprychowe koła jest w ogóle niemożliwością...
Masz rację, jeszcze się nie spotkałem z ofertą sprzedaży szprychówek do Zephyra.
Wiem,że będzie ciężko znaleźć więc będę szukał również w zagranicznych serwisach aukcyjnych.
Ceny tam są o wiele wyższe niż u nas , ale jakoś nie wyobrażam sobie cafe racera bez kół ze szprychami.
szukam 'szprych' juz pol roku. Trafila mi sie do tej pory jedna (slownie '1' ) sztuka tylna na ebay.de . Poprosilem kolege o sprawdzenie na zywo (akurat mieszkal niedaleko sprzedajacego) i niestety okazalo sie ze byla 'lekko' uszkodzona - zreszta potem kolega przeczytal dokladnie oryginalne ogloszenie (a nie tlumaczenie z google translator
) i faktycznie bylo tam wspomniane ze jest uszkodzona na rancie.
Wyglada na to ze takie kola po prostu ida od razu do ludzi, nawet uszkodzone motocykle z rocznikow >96 albo maja odlewane, albo sa sprzedawane bez kol
OFFTOP
Qwa jak macie fantazje to obetnijcie ramiona z kół zefira, do tego dotoczyć pierścienie dokręcane w piastę.
Obręcz z LST:
http://lightspeedteam.pl/shop/category. … ategory=29
I macie sprzęta jak ta lala. Nikt takiego nie ma.
Popatrzyć też można na caferacer.com.pl był wątek jak to zbudować. Albo link do wątki w innym forum
Koniec offtopa