Podłączam się z zapytaniem:)
Jeśli chcemy zmienić kolor, lepiej lakierować, czy okleić?
oklejanie wydaje się tańsze, ale czy lepsze?
Czy ktoś kiedyś sam oklejał swoje moto?
Jaką folię najlepiej kupić?
Z oklejaniem samemu jest tak, żeby było łatwe musisz kupić najdroższą folię, a i tak nie masz gwarancji że ci się uda. Koszty robią się duże a skończysz u lakiernika
I jeszcze jedno folia nie ukrywa nierówności i innych niedoskonałości, dlatego element musi być idealny. Element musisz przygotować jak do lakierowania. Nawet pod grubym "karbonem" widać większe rysy.
No i doświadczenie jest ważne, oklejenie zbiornika za pierwszym razem - raczej niemożliwe, chyba, że od jakości ważniejsze jest stwierdzenie "sam robiłem"
Dobry "oklejacz" będzie droższy od kiepskiego lakiernika
Są firmy które oklejają "hydronaklejkami" (?) podobno jest to dość tanie, niestety nie wiem nic o jakości i trwałości.
Ja bym jeszcze dodał odnosien niedoskonalości (jak pisałeś Daras, czyli rys, jakiś nalotów itp.), na oklejanym elemencie moga być ledwo widoczne a po oklejeniu zrobią się bruzdy wypuklości i nie bedzie to dobrze wygladać.
Oklejałem dziś zbiornik w koło bo wystawało i bordo tam gdzie czarny tankcover nie zasłaniał i faktycznie to jest trudny temat. Ogólnie teraz wygląda lepiej, ale sama jakość oklejania bez szału, potrzeba na to sporo czasu i cierpliwości.
Ja kiedyś miałem inny pomysł: kupić drugi zestaw elementów: błotniczek, bak, boczki i zadupek i to ewentualnie malować, oklejać... przełożenie tych elementów to max godzina
jest jeszcze taki sposób ...
http://www.youtube.com/watch?v=_CA0DR4GSQg
Daras napisał:
jest jeszcze taki sposób ...
http://www.youtube.com/watch?v=_CA0DR4GSQg
Inaczej nie jestem w stanie tego opisać, KURWA GENIALNE.
Wow...ale technologia... Nieźle... Tylko pewnie w PL jeszcze nieobecna...
Hydrografikę czyli technologia transferu wodnego nadruku (ale zabłysłem ) robi u nas już kilka firm. Najlepsza podobno jest firma MOTODESIGN z Grudziądza
Ostatnio edytowany przez JACHOO_ZX (2013-12-07 17:49:29)