Cześć.
Zapisałem się na szkolenie. W Lublinie robi to Motosekcja. Ceny do 350 pln w zależności od terminu zapisu i stażu (jak już ktoś był to ma obniżki). Szkolenie od 11:30 do 19. Teoria, jazdy po torze, omówienie, ósemki, hamowanie, jazdy z wolnymi manewrami, jazdy po okręgu, znów jazdy po torze. W tzw międzyczasie obiad, przekąski, napoje itp.
Było profesjonalnie, do tego świetna atmosfera. Generalnie polecam. Tor ma świetny asfalt, trzyma i nie chce puścić Miałem dużo radochy z jazdy.
Dwie fotki z mojego postępu co do techniki jazdy na szybkim łuku. Lewa to pierwsze jazdy, prawa późniejsze.

Szału nie ma, ale progres jest
Ułożenia zbliżone do prawidłowych:

Porady itp.
Wolne manewry i pościg:
Dla zainteresowanych dużo fotek na profilu fb Motosekcji https://pl-pl.facebook.com/motosekcja/
Ostatnio edytowany przez Panda (2019-09-09 19:50:11)
Na drugiej fotce wszystkie pachołki pozrzucałeś
No to teraz nawet spalin nie powącham na trasie z Tobą
Świetnie. Ile motocykli liczyła grupa?
Vice napisał:
Na drugiej fotce wszystkie pachołki pozrzucałeś
A bo myślałem że tak trzeba, że punkty jakieś albo coś dają
Jachoo nie liczyłem ale numerki jakoś około 23 podchodzą na zdjęciach.
Na jazdy po torze był podział na szybszą i wolniejszą grupę wg własnego uznania, ale jak w szybszej ktoś zamulał to ściągali.
Na zajęcia z manewrów wolnych hamowania i jazdy po okręgu podział na trzy.
Ostatnio edytowany przez Panda (2019-09-10 07:26:35)
Bardzo dużo daje taki dzień na torze. A jeszcze więcej jazda na pit bike - jak na naszym szkoleniu w Bydgoszczy.Na pewno bedziesz chciał wrócić na tor w przyszłości
takie szkolenie na torze jest najlepszą inwestycją w swoje umiejętności i lepsze poznanie motocykla, super sprawa
sebastianmUżytkownik
rafi068 napisał:
Bardzo dużo daje taki dzień na torze. A jeszcze więcej jazda na pit bike - jak na naszym szkoleniu w Bydgoszczy.Na pewno bedziesz chciał wrócić na tor w przyszłości
Możesz rafi068 napisać coś więcej o tym szkoleniu w bydgoszczy?
Oczywiście, szkolenie prowadzone przez ekipe Motormanii, było nagrodą w konkursie organizowanym przez stację Circle k. Podzieleni byliśmy na 3grupy zaawansowania po ok 12 osób. Między sesjami teoretyczne wykłady o pozycji ciała, miejscu jazdy na torze, ciśnieniu w oponach itd. Wypowiedziec moze się też Pałasz i Jachoo, bo też byli
Link:
https://youtu.be/jdmd6-2JLtA
sebastianmUżytkownik
aaaaa, myslalem że to komercyjne szkolenie...
No i nie zapominajmy o treningu na Pit Bike dla grupy która akurat nie miały treningu na torze czy wykładów z teorii
To szkolenie było w formie nagrody, ale komercyjne odbywają się na identycznych zasadach. Marecki często bierze udział w takich imprezach więc najlepiej jest zorientowany co do kosztów i organizacji.
ostatnie na jakim byłem to: Duszan Team na tor w Starym Kisielinie, koszt szkolenia 370zł, nocleg w hostelu ~50zł/os namiot na torze 25zł.