przymierzam się do zmiany kiloFazara na turystyka, szosowego, póki co adwenczery w styly GSa mnie nie kręcą. A chciałbym wygodnie łykać kilometry z naciskiem na wygodę mojej żony
budżet mam powiedzmy 20k, także rozważam kilka modeli
- BMW R1200RT - po 2007r ze względu na problemy z pompą ABS, podobno najlżejszy z turystyków
- Kawa GTR1400, w tym budżecie stać mnie tylko na przed-liftowe, czy to dobry wybór?
- Yamaszka FJR 1300 - ponoć irytujący jest brak 6, na autostradzie
Damian - ty miałeś wszystkie , dawaj opinie
hahaha z powerbików, to mi się zawsze podobał ZRX1200S, tylko ten brak centralnej podstawki...
No i teraz celuję jednak w turystę, szybkiego turystę
Marek tylko i wyłącznie GTR1400. Na zimę znajdzie coś dobrego w dobrej cenie. Nie do zajechania moto! Ja juz drugiego mam i trzeci też będzie GTR, ale z ostatnich roczników.
BMW odpuść bo serwis Cie zje. Fjr brak 6 makabra... Tylko GTR
chciałbym GTRa, ale dalej są poza moim budżetem 14k. Póki co sprzedałem Fazera odpuszczę sobie BMW i szukam FJRy
Tylko szukaj FJR z rocznika 2006 lub młodszej, bo ma inne przełożenie... Fjr jest fajna jak jedziesz licznikowe 135km/h to na baku robisz 400km, jak Cie poniesie więcej to wir w baku... No i brak 6 wkurza na szybkich przelotach... Ale prowadzi się meeega fajnie, wygodna, że przejazdy po 1000km w dzień nic to nie problem.
i tu jest problem budżetowy - 14k styka na roczniki 2004-5, mało która 06 się łapie...
a jednak znalazła się FJR z 2007r w Sokół w Mizerowie w budżecie , wczoraj wieczorem kupiłem i przywiozłem do domu, a dziś już cieszę sie jak Reksio na szynkę
Może uda się dziś zarejestrować, ale z jazdą na razie lipa, bo opony mocno zjechane... Z kompletem kufrów.
Włoch musiał ostro po winklach ganiać, że przednia opona jest ścięta w trójkąt