Australiana pamiętam - był faktycznie świetny. English Bitter też chociaż jego akurat nie pamiętam
to mówisz, że "uczeń przerósł mistrza"? hehe to moja 10 warka
aaa i tą glukozę udało mi się załatwic prawie, że w cenie cukru tylko to jeden strzał i nie wiem jak będzie na przyszłość... ale wziąłem zapas 6kg więc na 6 warek jeszcze styknie
pomału zastanawiam się nad podejściem do własnego słodu...
Offline
https://www.youtube.com/watch?feature=p … P6PxMJMnZA
Robił ktoś taki test w domu?
Offline
po zlocie magazyny mi z lekka zubożały, więc nastawiłem znów od razu dwie wareczki
w sumie to wczoraj browar trafił w butelki - za 3 tyg będzie gotowe a żeby bufor był to znów zamawiam kolejne 2 brewkity i nastawiam
Po mału już mi się smaki kończą - zrobiłem 12 warek
Offline
u mnie powoli dojrzewa w piwnicy Midland Ale i pasowało by się rozejrzeć za jakim następnym, a może następnymi...
Damian mam nadzieję, że przy przeprowadzce nie zapomniałeś o zapasach i poszły wraz z tobą na nowe...
Offline
hehe magazyn i fabryka zostały na starym tam są lepsze warunki do warzenia i przechowywania ale na nowym mam odpowiedni bufor... muszę nawarzyć znów z dwie wareczki, bo teraz ciepłe dni, wpada więcej znajomych... a pewien bufor trzeba zachować
tak myślę co teraz...wszystkie smaki już robiłem... kiedyś widziałem Bawarian Lagera, ale teraz nie mogę go nigdzie zaczaić...
Offline
a w sobotę planujesz zawitać do BimberHobby? Ja byłbym chętny na BANDIT BREW PREMIUM i może NORTHENR BROWN ORZECHOWE, lub CZECH PILSNER PREMIUM
Ostatnio edytowany przez mar33cki (2013-07-31 13:22:36)
Offline
z chęcią bym zawitał, ale fundusz mam maxymalnie wyczerpany... muszę czekać do 10go...
ale chyba Bandita wezmę i English Bittera bo mi ostatnio mocno smakował i szybko się skończył
Offline
w końcu znalazłem trochę czasu na wstawienie piwka i bulgoce Bandyckie a w kolejce czeka jeszcze chyba Pilsener.
Tak przy okazji Pałasz nie masz czasem dla mnie glukozy? Tej co tam kiedyś z tira spadła... Znaczy się od znajomego, czy skąd tam...
Offline
heh no ja od czerwca mam przestój... przeprowadzka, potem wakacje...nie dałbym rady. Ale dzisiaj Matki Boskiej Pieniężnej więc zamówienie pójdzie. Też chyba wezmę Bandyckie i jakieś jeszcze - jadę na dwie warki
Z glukozą dowiem się we wtorek, bo będę tą znajomą widział...
Offline
Wczoraj piłem piwko z pierwszej warki (styczeń)... miód na moje gardło...pychota... jednak faktycznie lepiej jest poczekać troszkę dłużej, bo smak wtedy lepszy...
a dzisiaj warzę Australian Bittera zobaczymy co z tego wyjdzie...
Offline
Australian Bitter już do siebie dochodzi i kończy fermentację - w weekend trafi do butelek
Namówiłem kolejnego kolegę na warzenie wlasnego piwka i własnie złożyliśmy zamówionko na kolejne brewkity, a On dodatkowo bierze gadżety konieczne do uwarzenia, zakapslowania itp
Offline
Chyba też zacznę sobie warzyć
Żona się ucieszy że nie będzie robić w zaopatrzeniu
Pszeniczne też da radę zrobić?
Ostatnio edytowany przez woyas (2013-11-10 09:43:26)
Offline
Pewnie, że da smaków i rodzajów do wyboru do koloru - oprzyrządowanie cały czas idzie w dół, a cena piw niestety nieznacznie, ale rośnie...poza tym jakość piwa popsuła się... a tu mamy swoje - pyszne piwko
ja spróbowałem i w zupełności polecam mnie zaraził Mar33cki, a ja spróbowałem i kilku kumpli też warzy swoje piwka wtedy wychodzi ok 1,4 zł za butelkę
Offline
piwowarstwo drąży jak wirus...
ja w końcu znalazłem czas na zabutelkowanie Bandyckiego (tequilowe) i powiem, że różnica między butelkami z zamknięciem patentowym a zwykłymi jak niebo a ziemia! Dużo szybciej, łatwiej się nalewa, bo szyjka większa.
Offline
a wymieniałeś uszczelki w zamknięciach?
lałes w butelki 0,5 czy te mniejsze od Grolsha?
Offline